Još jednu subotu proveli smo na jednom od dražih nam volonterskih mjesta – u Banovini! Naš put započeo je ranom zorom, a već u 9h stigli smo u Hrastovicu gdje nas je i ovaj put raširenih ruku dočekao fra Mate. Nakon kratkog predaha, krenuli smo s našim akcijama u Petrinji, a naše dečke ostavili smo na akciji u Hrastovici.

Na 1. akciji pomogli smo jednoj gospođi i njezinom sinu premjestiti fizički teške stvari, skupljali smo ostatke dimnjaka srušenog u potresu i preslagivali crijep. Uspjeli smo napraviti i više nego što nam je bilo u planu, što je izazvalo veliku radost u obitelji koja se istovremeno odrazila i na nas. Na 2. akciji pomogli smo razvrstati i baciti višak stvari u dvorištu bake Nade, cijepali smo drva i spremali kontejner u kojemu živi s obzirom da u kući ne smije boraviti zbog opasnosti od urušavanja. 3. akcija protekla je u bijeloj boji i to na – zidovima, hlačama, u kosi i na licu 😊. Gletali smo i krečili kuhinju i dnevni boravak. Na našu radost, prostor je zaživio, a trud isplatio!

Na volonterskim akcijama u Banovini sudjelovalo je 16 volontera, a sve je završilo večerom i zajedničkim druženjem. Na putu prema Osijeku djelili smo doživljaje kroz magis krugove koji su nam još jednom pomogli posvijestiti radosti u danu te mjesta i ljude kroz koje se očitovala Božja prisutnost i blizina. Neka je sve na veću slavu Božju! ❤️